Ortodòncia Interceptiva

Ens centrem en aturar el desenvolupament de la malposició per tal d’evitar que perjudiqui el desenvolupament normal de la boca.

EXPANSORS

És un tractament curt i determinat. Són aparells que eixamplen el paladar. S’utilitzen per corregir mossegades creuades posteriors, és a dir, quan la forma d’encaixar les dents superiors amb les inferiors no és correcte. Totes les dents superiors han de veure’s per fora de les inferiors, si no és així, es tractarà de mossegada creuada i s’haurà de corregir.
Altres vegades els nens també tenen el paladar estret sense patir mossegada creuada, són casos que també cal expandir per assegurar la bona erupció de les dents, ja que si no els hi faltarà espai.

Aquests tipus d’aparells ens ajuden a guiar el creixement i l’erupció de les dents.

La majoria de vegades s’utilitzen aquests aparells en les anomenades primeres fases de tractament (fase interceptiva). Són tractaments curts i molt efectius. Es poden realitzar (i convé fer-ho) encara que no hagin caigut totes les dents, però pot ser efectiu mentre hi hagi creixement.

En funció de l’edat i les característiques del pacient s’utilitza un tipus d’aparell o un altre.

BRÀQUETS

El sistema de brackets en aquesta fase s’utilitza en nens preadolescents amb dentició mixta (és a dir, que combina dents de llet i dents definitives). La seva funció és alinear les dents frontals i guanyar espai per a les pròximes dents permanents (de l’adult).

Entre aquests tractaments interceptius amb braquets hi ha el que anomenem D-Gainer. És un tractament amb brackets d’autolligat del sistema Damon®. Pots arribar a aconseguir molt espai per als ullals, que erupcionin en millors condicions i poder evitar treure dents en algun cas per falta d’espai.

FUNCIONALS

Els aparells funcionals són aparells que utilitzen les forces generades per la musculatura del mateix pacient en creixement i tenen com a objectiu la correcció de problemes esquelètics i dento alveolars.
Són dispositius intraorals i amovibles, que canvien la direcció de les forces musculars i així transformen i produeixen els desplaçaments dentaris o maxil·lars correctius.
S’utilitzen en casos molt concrets just en el moment de màxim creixement del nen (de 10 a 13 anys en funció del cas).
A Ortodent oferim els aparells convencionals i una nova generació de funcionals transparents i estètics.

Altres tractaments

Preventiva

Emblanquiment

Correctiva

Odontopediatria