Ortodòncia Correctiva

Un cop establerta la maloclusió o malposició de les dents és important intervenir per corregir-la.

A Ortodent treballem amb la millor tecnologia ortodòntica emprant dos tipus d’aparells.

Fixes: s’instal·len a la boca de manera permanent fins que l’ortodoncista els retira.
Depenent del tipus de malposició i requeriments del pacient, poden ubicar-se a la part interior de les dents (ortodòncia lingual) o a l’exterior.
Un dels tipus d’Ortodòncia per l’exterior és el Sistema Damon de bràquets amb autolligat passiu, que permet fer tractaments amb forces molt més suaus (amb menys molèsties per al pacient), més fisiològiques i amb revisions més espaiades.

Amovibles: són aparells ortodòntics que el pacient es pot posar i treure lliurement.
A Ortodent treballem, entre d’altres, amb el Sistema Invisalign, que consisteix en una sèrie d’alineadors amovibles pràcticament invisibles que corregeixen la posició de les dents a poc a poc fins a la posició desitjada. Es poden treure per menjar, raspallar les dents i fer servir el fil dental. Segons el diagnòstic de l’ortodoncista es fa una simulació digital tridimensional del moviment de les dents i del resultat final, sobre la qual es fabriquen els alineadors a mida per cada pacient.​

INVISALIGN TEEN

Quan els nens i adolescents necessiten portar ortodòncia, avui en dia tenen més opcions que mai. A Ortodent oferim un ventall ampli de possibilitats entre elles Invisalign Teen®. Aquest tractament alinea les dents utilitzant una sèrie d’alineadors transparents amovibles. És excepcionalment discret, pel que pots sentir-te en confiança amb el teu somriure fins i tot quan el tractament està en curs.

Què és invisalign teen?

És una manera d’alinear les dents mitjançant una sèrie d’alineadors amovibles fets a partir d’una planificació virtual sense les restriccions dels bràquets. Simplement el pacient els porta i els canvia cada 10-15 dies. Poc a poc, les dents gradualment es van desplaçant, aconseguint un somriure amb confiança.
Aquest tipus d’ortodòncia pot ser tan efectiu com els bràquets tradicionals en una gran varietat de casos.

El tractament d’Invisalign® facilita un estil de vida actiu, gaudint amb tota normalitat de les seves activitats preferides, ja sigui practicar esport, tocar instruments musicals o senzillament menjar i beure. La possibilitat de treure’s els alineadors també permet als pacients raspallar-se les dents i utilitzar seda dental amb regularitat per mantenir una bona higiene oral.

Avantatges:

  • Menys visites i més ràpides
  • No dona urgències
  • Moviments suaus
  • Garanteix bona higiene
  • No hi ha restriccions en quan a alimentació
  • Si el pacient perd o trenca els alineadors, se’n poden sol·licitar més
  • Si no hi ha col·laboració per part del pacient, Canviem el tractament a ortodòncia fixe sense cost addicional

Qui és candidat a aquest tipus de tractament?

Es pot fer servir en adolescents que tenen les dents permanents completament erupcionades o en via d’erupció. L’ortodoncista avalua cada pacient individualment per a determinar si és un cas indicat per a aquest tipus d’aparatologia.

 

BRACKETS

s’instal·len a la boca de manera permanent fins que l’ortodoncista els retira. Depenent del tipus de malposició i requeriments del pacient es decideix un tipus de bràquets o altres.
Dos dels tipus de bràquets son el sistema Damon i el sistema CCO, d’autolligat passiu o actiu respectivament, que permeten fer tractaments amb forces molt més suaus (amb menys molèsties per al pacient), més fisiològiques i amb revisions més espaiades.

 

MICROCARGOLS

Els microcargols són una innovació en ortodòncia. Els utilitzem per aconseguir punts de recolzament en llocs on no hi ha dents o per augmentar l’ancoratge . Així, evitem la transmissió de forces indesitjables a altres dents durant els tractaments d’ortodòncia.

Es tracta de petits cargols que es col·loquen a la geniva i aprofiten l’estructura òssia. Aconseguim un punt de recolzament fixe des del qual exercim una tracció de les dents facilitant i simplificant l’ortodòncia.

Es col·loquen d’una manera molt senzilla i sense molèsties. Es retiren fàcilment un cop acabat el moviment desitjat.

Aquests microcargols permeten realitzar moviments dentals que antigament no es podien fer o eren difícils d’aconseguir. A més, ajuden a acabar un tractament en menys temps i es té més control del moviment dental en els casos pertinents. En alguns casos poden evitar posar bràquets en totes les dents sent més estètic el tractament.

Altres tractaments

Preventiva

Interceptiva

Odontopediatria

Emblanquiment