Pròtesi

Les pròtesis es fan servir per a substituir les peces dentals o bé tan sols una part i són útils en casos molt diversos: quan falten una o diverses peces dentals, quan hi ha una peça deteriorada que no es pot reconstruir mitjançant l’empast o quan volem fer petites modificacions a les dents per a millorar la seva estètica.

La finalitat principal de l’ús de les pròtesis és la funció de la boca en el seu conjunt. Es tracta d’un recurs que generalment no té contraindicacions, tot i que cal valorar cada cas individualment per a determinar el tipus de pròtesi més recomanable. A Ortodent cuidem de la seva pròtesi des del disseny fins al manteniment.

Materials de qualitat
Utilitzem els millors materials possibles per a l’elaboració de les pròtesis: porcellana feldespàtica, ceromes o zirconi i metalls antial·lèrgics homologats.

Producció pròpia de les pròtesis
A Ortodent fabriquem diverses classes de pròtesis a la mateixa clínica mitjançant la tècnica CAM CEREC. Es tracta d’un sofisticat sistema que ens permet fer les corones que van sobre dents naturals, les incrustacions i les facetes, amb porcellana de la millor qualitat.

Carnet d’implants i pròtesis
Els nostres pacients que porten pròtesis sobre implants reben un certificat amb els detalls del tractament, que els dóna accés a un sistema internacional d’atenció odontològica en cas d’incidència amb la pròtesi quan es troben de viatge.

 

A cada necessitat la seva pròtesi.

Existeix una gran diversitat de tipus de pròtesis. L’elecció d’una o una altra està determinada pels requeriments i els condicionants de cada pacient. A Ortodent recomanem sempre la solució més eficient en cada cas, atenint-nos a les preferències de funcionalitat, durabilitat i cost del tractament, i cercant la màxima comoditat per al pacient.

Utilitzem dos grans grups de pròtesis:
– Fixes o permanents
– Amovibles (que es poden treure).

Un dels criteris a l’hora de triar la més adient és el nombre de peces dentals que cal substituir o restablir. Així, si es tracta d’un nombre reduït de peces o bé cal reparar una part d’alguna dent, estaria indicat algun tipus de pròtesi fixa.
Si en canvi el pacient conserva poques dents o bé l’hi falten totes, seria més adient posar una pròtesi amovible. En tots els casos pot estudiar-se la col·locació de pròtesis sobre implants

Els tipus de pròtesis més indicades per a cada necessitat de tractament:

  • Incrustació (fixa) permet fer la reconstrucció parcial d’una peça que no pot reparar-se empastant.
  • Faceta (fixa) és una pròtesi de poc gruix o de petites dimensions que es fa servir per a cobrir les dents naturals o per a retocar la seva forma, en intervencions de caràcter estètic o per a reduir separacions excessives.
  • Corona o funda (fixa) s’utilitza per a substituir una sola peça dental. Es pot suportar sobre la dent natural o sobre un implant.
  • Pont (fix) permet substituir una o dues peces juntes quan manquen les dents naturals, amb suport sobre les dents adjacents.
  • Pròtesis amovibles són indicades quan queden poques peces naturals. N’hi ha de diferents tipus: completa, esquelètica i telescòpica, que difereixen entre si principalment en els materials de construcció i en el sistema de subjecció.

+
ELS DIFERENTS TIPUS DE PRÒTESIS

Per a més informació sobre els tipus de pròtesis, les seves característiques i els seus avantatges o inconvenients.

Estètica

Prevenció

Peridòncia

Odontopediatria

Implantologia

Tractaments estètics