Prevenció i manteniment

En salut bucodental, la prevenció i el manteniment són dos elements diferents i alhora complementaris l’un de l’altre

A Ortodent el control de la salut oral el fem mitjançant les revisions periòdiques, que es programen habitualment una vegada a l’any. Les revisions inclouen una part de prevenció, amb la neteja o higiene dental, una revisió de tota la boca i, si és necessari, es fan els tractaments de manteniment.

 

En què consisteixen les revisions:

  • Higiene Dental – També anomenada “neteja dental”, consisteix a eliminar la placa dental bacteriana amb instrumental específic.
  • Revisió de la boca – L’odontòleg fa un control de la posició de les dents, del color de les genives i de l’estat de la boca en general. En el cas dels nens, si el pacient manté les dents de llet revisem l’espai perquè les dents definitives surtin en el seu lloc.
  • Manteniment – En cas que hi hagi alguna càries aquesta ha de ser tractada mitjançant una obturació o una reconstrucció, segons sigui el cas.

LA HIGIENE DENTAL, EL PILAR DE LA PREVENCIÓ A LA CONSULTA

 

 

La prevenció és la principal eina que tenim en odontologia; no hi ha res millor, ni més econòmic, que prevenir. A les nostres clíniques remarquem sempre la necessitat de què les persones tinguem cura de la nostra boca amb tots els recursos que estiguin a les nostres mans, ja que és la millor via per a mantenir la salut bucodental i per extensió una bona salut general.

Hi ha, però, una part de la prevenció que ens veiem obligats a realitzar a la consulta, que és la higiene o neteja dental. La Societat Espanyola de Periodòncia defineix la neteja dental com a tractament d’eliminació de la placa dental bacteriana. Aquest consisteix a retirar els bacteris que s’acumulen en les nostres dents i genives i que cal eliminar-los perquè no es converteixin en patògens i ens provoquin alguna malaltia.

 

Les dents, un tresor per a tota la vida

Si tenim en compte les funcions que realitza la nostra boca, veurem la importància que té: per la boca respirem, mengem, parlem, riem, besem… Una boca sana i amb les dents conservades ens permet fer aquestes funcions i ens augmenta l’autoestima. Per aquest motiu hem de tractar les dents com un gran tresor que ens ha de durar tota la vida.

A Ortodent li recomanem que ens visiti una vegada a l’any per poder mantenir aquest tresor i tenir cura de la seva salut general.

Altres tractaments

Estètica

Tractaments estètics

Peridòncia

Odontopediatria

Implantologia

Pròtesis