Odontopediatria

La cura de la salut bucodental ha de començar quan els infants comencen a tenir les primeres dents. Existeix la creença de què no cal tenir cura de les (dents de llet), pel fet que acaben caient i són substituïdes per les dents permanents. Al contrari, és molt important assegurar que els nens tenen una bona dentició infantil, ja que les primeres dents fan de guia a les permanents i d’això depèn que després tinguin una bona dentició definitiva. És per això que cal conservar-les tot el temps necessari.

L’odontopediatra és el professional que s’ocupa de la salut bucodental dels infants. És convenient fer revisions regularment per a controlar la dentició i per a fer els tractaments que siguin necessaris. També procurem que els nens vagin adoptant uns bons hàbits d’higiene oral, que són primordials per a prevenir malalties o anomalies a la dentició definitiva.

Tractaments odontopediàtrics més freqüents:

Segelladors de solcs i fissures
Per tal d’evitar la formació de càries, emplenem les fissures de la superfície de les dents que és on solen aparèixer les càries amb més freqüència. És un tractament indolor i molt eficaç.

Aplicació de fluor
És un tractament de caràcter preventiu i s’utilitza com a enduridor de l’esmalt dental perquè es mantinguin les dents més fortes i sanes.

 

Obturació
Igual que en els adults, les càries han de curar-se per a conservar la dent el temps precís i per evitar que la càries arribi al nervi i produeixi dolor.

Pulpectomia
És un tractament similar a l’endodòncia que es practica en adults. Consisteix a eliminar el teixit intern d’una dent danyada per càries o traumatismes i a reconstruir la corona per a conservar la dent.

Aparell dental
La col·locació d’aparells dentals té com a objectiu el correcte desenvolupament dels maxil·lars per a evitar qualsevol alteració en el desenvolupament ossi.

Traumatismes
El traumatisme és la patologia més comuna en els nens, especialment en la franja d’edat que va dels 7 als 11 anys. És molt important acudir en el menor temps possible a l’odontòleg per a evitar danys posteriors, ja que en alguns casos es poden tornar a col·locar les dents naturals que s’han sortit del seu lloc per un traumatisme important.

Estètica

Prevenció

Peridòncia

Pròtesis

Implantologia

Tractaments estètics